Energia electrică în Moldova s-ar putea scumpi: Consumatorii casnici vor plăti cu 15,40 bani/kWh mai mult ca în prezent

Prețul la energia electrică au scăzut, în medie, cu 10% de la 1 iulie 2018, guvernul filip, pdm reforme

Companiile Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică şi Furnizare Energie Electrică Nord au înaintat un nou demers către ANRE de ajustare a tarifelor la energia electrică, transmite IPN. Potrivit proiectelor supuse consultărilor publice, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică solicită aplicarea, de la 1 august, a unui tarif de 143,71 bani/kWh pentru consumatorii cu instalaţiile racordate la reţelele electrice de înaltă tensiune, faţă de 134,25 bani/kWh cât solicita în martie.

Pentru consumatorii casnici, racordaţi la reţelele electrice de joasă tensiune, tariful solicitat de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică este de 194,40 bani/kWh, faţă de 180,25 bani/kWh cât solicita în martie. Astfel, dacă ANRE va aproba majorările, consumatorii casnici vor plăti cu 15,40 bani/kWh mai mult ca în prezent.
 
O solicitare de majorare mai mică decât cea pretinsă în luna martie este doar pentru consumatorii racordaţi la reţelele electrice de medie tensiune. Tariful solicitat 158,03 bani/kWh, faţă de 161,25 bani/kWh cât se cerea în primăvară.
 
Furnizare Energie Electrică Nord solicită aplicarea tarifului de 209,78 bani/kWh pentru consumatorii care au instalaţiile racordate la reţelele electrice de medie tensiune (185,25 bani/kWh solicita compania în martie) şi de 233,78 bani/kWh – pentru consumatorii cu instalaţiile racordate la reţelele electrice de joasă tensiune (209,25 bani/kWh, în martie).
 
Ultima dată tarifele la energia electrică au fost ajustate pe 15 iunie 2018. Atunci GuvernulFilip a scăzut tarifele, ACUM Guvernul Sandu vrea să le majoreze (între timp, despre creșterea salariilor nu se aude nimic). 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share