Politic

Energocom este o firmă căpușă prin care Spînu cheltuie miliarde de lei din bugetul statului, afirmă Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Energocom este o firmă căpușă prin care Spînu cheltuie miliarde de lei din bugetul statului, afirmă Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Andrei Spînu a publicat contractul dintre Energocom și MGRES, dar acolo nu e nimic nou – a scris că prețul energiei electrice este de 70 de dolari, dar acest preț este unul eronat. De ce Pentru că noi în octombrie când prețul gazului era 1380 de dolari mia de metri cubi, partea dreaptă cumpăra la un preț de 62,5 dolari/MWh. Respectiv, în luna noiembrie, când prețul gazului a devenit 785 de dolari, noi am început să procurăm cu 17% mai scump. De ce nu explica Spînu aceasta?

Mai bine să explice cum a ”fleșturit” 300 de milioane de euro din creditul luat de la BERD, pentru procurarea gazului. Noi nu cunoaștem cu cât a cumpărat, cu cât a cumpărat, de la cine a cumpărat, ce fel de licitație a făcut, Vă imaginați ca într-o lună și jumătate să cheltui 6,5 miliarde de lei pentru gaz care acum a ajuns la prețul de 600 de dolari, iar cetățenii achită 29 de lei?

Energocom este o firmă căpușă prin care Spînu spală miliarde de lei din bugetul statului.

Andrei Spînu, timp de un an, a cheltuit din bugetul statului, prin deciziile Comisiei Situației Excepționale, 11 miliarde de lei și nimeni nu știe pe ce, cu cât și pentru ce volume, etc.

A luat 11 miliarde de lei de la moldoveni și tot pe aceeași moldoveni, îi pune să plătească încă odată gazul cu 29 de lei. Cum explică el. Oare el crede că s-a născut în țara proștilor și nimeni nu înțelege ce se întâmplă?

În 2020, atunci când gazul era 4,63 dolari, Spînu și Maia Sandu spuneau că gazul e scump, dar acum nu e scump cu 29 de lei?”, se întreabă președintele Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu.

loading...

Comments are closed.