Politic

Epopeea semnăturii false a lui Ilan Șor continuă: Deputatul Dumitru Alaiba a primit un nou răspuns evaziv de la PA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Epopeea semnăturii false a lui Ilan Șor continuă. Astfel, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a primit un nou răspuns de la Procuratura Anticorupție, prin care este informat că a fost dispusă o verificare suplimentară.

„În răspuns la a treia solicitare de a mea la acest subiect (sau a patra, nici nu mai țin minte), Procuratura, din nou, a anulat o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale. Și din nou au dispus un control suplimentar pentru a elucida cine, totuși, a falsificat semnătura lui Șor, urmând să încadreze aceste acțiuni prin prisma Codului Penal.
Răufăcătorul riscă șase ani de închisoare. Pe loc gol. Pentru o crimă pe care nu era obligat să o comită. Dar a comis-o pentru că știe că nu va fi pedeapsă. Speră, cel puțin.

Procuratura mușamalizează acest caz și cu fiecare demers se acumulează tot mai multe confirmări că anume asta se întâmplă. Eu am decis să nu cedez. Vrem să vedem răufăcătorul identificat și trimis în judecată. Dacă nu mușamalizau, probabil deja eram în judecată”, a precizat deputatul într-o postare.

Amintim că în noiembrie 2020, la Secretariatul Parlamentului a fost înregistrat proiectul hotărârii privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului V. Platon, în special a neregulilor și practicilor contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul MOLDASIG S.A, iar în calitate de coautor a fost indicat și deputatul fugar Ilan Șor. Semnătura aplicată de Ilan Șor pe Proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 463/2020 a fost falsificată. Acesta e răspunsul Procuraturii Anticorupție la o sesizare depusă de către Dumitru Alaiba, deputat PAS (vezi aici).

loading...

Comments are closed.