Eșec total pentru blocul ACUM în raionul de baștină al Maiei Sandu. Iată de ce lidera PAS a “fugit” în diaspora!

maia sandu falesti, maia sandu sat natal, raion falesti deputat, maia sandu circumscriptie

Fiasco total pentru blocul ACUM în raionul de baștină a Maiei Sandu, Fălești. Se pare că s-a găsit explicația de ce lidera PAS și copreședinta blocului ACUM a ales să candideze într-o altă circumscripție decât cea în care s-a născut. Aceasta nu are susținere din partea pământenilor. În cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, blocul ACUM a fost abia pe locul trei, la distanță gigantică de PSRM și PDM.

Blocul ACUM, pe care îl conduce Maia Sandu împreună cu Andrei Năstase, a acumulat doar 4827 voturi, ceea ce constituie 14.12%. Pe prima poziție s-au clasat socialiștii, care au fost votați de 11685 de alegători, ceea ce înseamnă 34.19% din totalul alegătorilor veniți la urnele de vot, iar pe locul al doilea vedem Partidul Democrat din Moldova, care a fost votat de 9969 persoane, echivalentul a 29.17% din total.

La votul pe circumscripția 11, care cuprinde raionul Fălești, situația e și mai tragică pentru ACUM. Candidatul acestora, Vasili Tataru a acumulat doar 3754 de voturi, fiind devansat cu cifre triple de candidații de la PSRM și PDM (Oleg Savva și respectiv Iraida Bânzari).

maia sandu falesti, maia sandu sat natal, raion falesti deputat, maia sandu circumscriptiemaia sandu falesti, maia sandu sat natal, raion falesti deputat, maia sandu circumscriptieCe ține de alți lideri de partide, formațiunile conduse de ei au obținut victorii convingătoare. PSRM a câștigat detașat la Briceni, care este raionul de baștină al Zinaidei Greceanîi, Blocul ACUM a învins în raionul Telenești, cel de baștină al lui Andrei Năstase, iar PDM a obținut rezultate impunătoare la Strășeni, raionul de baștină al prim-vicepreședintelui Pavel Filip și la Nisporeni, unde a fost stabilit un record de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc care a obținut peste 70% din sufragii.

Total
0
Shares
Total
0
Share