Externe

Este incredibil! Chiar și datele personale ale lui Mark Zuckerberg de pe Facebook au fost vândute rușilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a reluat discursul în fața deputaților americani prin care îşi asumă răspunderea pentru scandalul „Cambridge Analytica”. El se află de această dată în faţa Comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor SUA.

La audieri, Mark Zuckerberg a afirmat că datele sale personale de pe Facebook au fost vândute către Cambridge Analytica și că se numără printre cei peste 87 de milioane de utilizatori ale căror date au fost folosite de companie. El a răspuns astfel întrebării unei senatoare democrate din California.

Anna Eshoo: Crezi că ai obligația morală de a conduce o platformă socială care protejează democrația?

Mark Zuckerberg: Da.

Anna Eshoo: Datele tale personale au fost incluse în cele vândute către Cambridge Analytica?

Mark Zuckerberg: Da.

facebook, scandal international„În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc”, şi-a reluat Zuckerberg discursul pe care l-a susţinut şi marţi, în faţa comisiilor de Comerţ şi Juridice ale Senatului american.

El a amintit că pe Facebook s-a desfăşurat campania #MeToo împotriva hărţuirii şi abuzului sexual şi că platforma a fost folosită pentru strângerea unei sume de 20 de milioane de dolari pentru a le oferi ajutor victimelor uraganului Harvey. El a mai precizat că 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de muncă şi pentru a se dezvolta.

Zuckerberg a spus, din nou, că nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.

loading...

Comments are closed.