Alte știri

Este oficial! CC nu se grăbește cu examinarea sesizării Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea Constituțională nu a stabilit încă o dată la care va examina sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. În primă fază, Curtea trebuie să verifice dacă această sesizare este admisibilă, în special dacă are legătură cu unul sau cu mai multe articole din Constituție, informează Deschide.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-un răspuns pentru IPN, Curtea Constituțională precizează că, dacă va declara admisibilă sesizarea, va stabili o ședință publică pentru a o judeca. Potrivit articolului 32 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, Curtea Constituţională trebuie să soluţioneze sesizările în termen de șase luni de la data primirii materialelor.

Instituția mai precizează că data ședinței privind admisibilitatea sau inadmisibilitatea sesizării va fi stabilită într-un termen rezonabil, iar publicul va fi informat în acest sens, prin intermediul paginii web a Curții.

Pe 29 martie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie.

Citește și: DOC // Maia Sandu a semnat decretul privind noul regulament al Consiliului Suprem de Securitate

loading...

Comments are closed.