Actual

Este oficial! Militarii în rezervă au fost chemați la antrenamente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata Națională va desfășura, în perioada 25-29 iulie curent, antrenamente cu rezerviștii Forțelor Armate.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, exerciţiul va avea ca scop verificarea cunoştinţelor şi deprinderilor rezerviştilor, inclusiv prin antrenarea în acţiuni practice de mânuire a armamentului şi tehnicii din dotarea Armatei Naţionale.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, se vor familiariza cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Sursa a menționat că despre desfășurarea antrenamentelor respective, cetățenii au fost informați în prealabil, prin intermediul ordinelor de chemare expediate de Centrele Militar Teritoriale sau Secțiile Administrativ-Militare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

De notat că exerciţiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate sunt organizate anual prin Hotărâre de Guvern și în conformitate cu Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate și fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.