Social

Este unul la o sută de mii! La doar 7 ani, Bogdan are nevoie de ajutorul tău pentru a se trata în SUA (VIDEO)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bogdan este un băiețel din Chișinău, în vârstă de 7 ani, care suferă de o boală metabolică rară, numită Glicogeneza tip  1”A”. Medicii spun că acest caz de boală este una la 100.000 de copii.

Bogdan nu vorbește, poate pronunța doar mici frânturi asemeni unui copil de un anișor. Se deplasează în mod independent, însă mișcarea sa nu este conștientizată, astfel, mama sa trebuie să-i fie mereu alături, pentru a-l duce la baie, pentru a-l hrăni, pentru a-l spăla și multe alte activități pe care nu le poate face de unul singur, scrie bani.md

Copilul are nevoie de chinoterapie, logopedie, masaj, psiholog. În acest sens, mama lui Bogdan, Veronica Moisei, vine cu un apel către cei cu inimă mare:

„Bogdanel are o forma de dizabilitate destul de severa. Il hranesc eu, Bogdan nu mananca nimic singurel, zilnic avem nevoie de teste de glicerine, pe zi facem cate 5-6 intepaturi. Mentinerea glicerinei o facem 24/24 ca sa nu faca hipoglicemie. De aceea consumam doar produse din SUA. Bogdanel are nevoie zilnic de mine, pentru ca in orice moment daca nu i se mentine glicerina poate cadea in coma hipoglicemica. Avem o mare rugaminte la toti prietenii, rudele, oamenii cu suflet mare sa ne ajute sa ajungem si in SUA de a ne face multe alte investigatii, proceduri ce nu se pot face aici. Noi suportam cheltuieli mari zilnice. Avem o dieta stricta, pampers marimea ce o purtam o procuram din strainatate. Toate produsele pentru intretinere si hrana sunt foarte scumpe si aduse de peste hotare. Bogdanel mai are nevoie de si de chinoterapie, logopedie, masaj, psiholog. Sotul munceste din rasputeri zi de zi ca Bogdan sa poata supravietui. Eu din pacate nu pot iesi la munca pentru ca sunt nonstop cu copilul. Avem sansa sa plecam pentru tratament in SUA, insa in asa scurt timp nu avem sansa sa stringem banii. Va rugam din suflet sa nu treceti indiferent de durerea lui Bogdan. Multumesc”, scrie Veronica Moisei.

Între timp, părinții lui Bogdan au reușit să îl ducă îl SUA, unde au ajuns acum două zile. Doctorii au început să investigațiile și câteva procedure. Medicii din centrul medical pentru copii din Connecticut, Hartford (Connecticut Children’s Medical Center), au experiență în proceduri, tratament și investigații necesare bolii metabolice pe care o are Bogdan. Iar pentru asta, părinții au nevoie de o sumă enormă de bani: 10.000 de dolari.

Cei care au posibilitatea și vor să ajute, o pot face AICI.

 

loading...

Write A Comment