Alte știri

Ministrul Apărării, Eugen Sturza: Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele RM Igor Dodon a convocat azi ședința Consilului Suprem de Securitate (CSS). Pe agendă a figurat un subiect legat de afirmațiile ministrului Apărării, Eugen Sturza, precum că Armata Moldovei va reîncepe înzestrarea cu armament. Sturza a reacționat într-o postare pe facebook spunând că regretă că Dodon nu s-a informat înainte de a include acest subiect pe ordinea de zi.

„Potrivit declarațiilor Președintelui din presă de azi, pe agenda Consiliului Suprem de Securitate ar figura un subiect legat de afirmațiile mele că armata va reîncepe înzestrarea cu armament. Regret că domnul Președinte Dodon nu s-a informat înainte de a include acest subiect pe ordinea de zi, ar fi putut obține din prima sursa datele corecte, nu speculative, ar fi aflat că o armată se dotează în primul rând cu armament, nu cu bandaje, și ar fi aflat că Armata Națională începe sa treacă prin transformări importante și modernizări”, a spus Eugen Sturza.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Tânărul ministru al Apărării se întreabă dacă motivul lansării în public de către Președintele RM a acestei teme în mod manipulator, și includerea ei pe agenda CSS, ar fi tocmai acela de a bloca înzestrarea și modernizare armatei.

„Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova sa se întâmple ce s-a întâmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper că domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armată slabă, una de formă”, a mai afirmat Sturza.

Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, ministrul Apărării din Guvernul Filip spune că va avea o poziție fermă, prin care va susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei.

loading...

Comments are closed.