Alte știri

EURO 2020. Italia este noua campioană europeană. A învins Anglia la loviturile de departajare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Selecționata naţională a Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul general de 4-3, la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020.

Italia a trecut în finală de reprezentativa Angliei, după prelungiri și lovituri de departajare învingând selecționata Angliei cu scorul general 4-3,  după 1-1 la finalul primelor 90 de minute. Pentru Italia este cel de al doilea trofeu european câștigat.

În ciuda faptului că a intrat la vestiare în avantaj, Anglia a fost totuși dominată la capitolul statistic, unde Italia a punctat la posesie, cu 62 la sută, dar și la faze de poartă, cu 7 ocazii, față de una singură, a Angliei.

După pauză, Italia a pus stăpânire pe joc, păstrând posesia. Golul egalizator este marcat în minutul 67. Italia și-a continuat dominarea, având 67 la sută posesie.

În cele două reprize de prelungiri, ambele echipe au bifat ocazii, dar un rol important l-au avut  cei doi portari, ale căror intervenții au dus meciul la lovituri de departajare.

A fost cea de a șasea finală continentală care a necesitat prelungiri și a doua decisă la lovituri de departajare.

Buyako Saka, cel mai tânăr jucător al Angliei, nu reușește să îl învingă pe Donnarumma și Italia triumfă, devenind pentru a doua oară în istorie campioană europeană.

Numele Italiei a fost gravat pe trofeul competiției la doar câteva secunde după ratarea loviturii decisive de către jucătorul englez.

loading...

Comments are closed.