Eurodeputat despre formarea unei coaliții de guvernare la Chișinău: Sunt două scenarii realiste!

eurodeputati, asistenta macrofinanciara, andi cristea moldova, ajutor ue pentru moldova, ban europeni moldova, reforme moldova, sustinere ue moldova

„Eu văd doar două scenarii realiste – un Guvern de avarie, cum se spune, care să ducă țara la anticipate după doar câteva luni de la alegeri, în care, practic, ar gestiona afacerile curente sau, de exemplu, un Guvern minoritar cu susținere parlamentară pe bază de protocol de colaborare”. Aceasta a comunicat eurodeputatul PSD, președintele Delegației Parlamentului European, Andi Cristea, scrie Oficial.md.

„A doua soluție poate fi utilă pentru promovarea unor pachete reformatoare pe principiul: „Nu vreau să fac echipă cu tine, dar condiționez sprijinul de ceea ce este important pentru țară, dincolo de orgoliul politic”. Sper însă și într-o variantă, e drept, mai puțin probabilă, în care deputații că-și dea seama că atunci când candidezi, candidezi ca să guvernezi, nu de dragul de a te mândri cu opoziția, inclusiv din punctul de vedere al logicii de putere. E mai bine să ai o parte din putere decât să fii perpetuu în opoziție. Și aici – știți cum e? – aviz celor care vor la putere doar în condiții perfecte, fiindcă perfecțiunea în Est nu există și, de fapt, nici în Vest nu prea există, și acolo lucrurile sunt tulburi. Asta înseamnă reprezentarea fidelă a intereselor, guvernare și pârghii”, a mai adăugat el eurodeputatul român.
 
Totodată, Andri Cristea s-a referit și la alte detalii. „În același timp, refuz un scenariu de consolidare a majorității prin cumpărare, pentru că Moldova lui 2019 nu mai are nevoie de acel gen de stabilizare, cum a fost nevoie, de fapt, după crahul bancar din 2015. Și spun lucrurile astea, pentru că ne dorim ca prieteni ai Republicii Moldova să vedem evoluție, nu repetarea istoriei. Cine se aliază, să o facă transparent și valoric în interesul comun național, în interesul oamenilor. Încă o dată: este complet nerealist să aștepți un moment ideal să intri la guvernare, pentru că în lumea reală acel moment nu va veni niciodată”, a conchis eurodeputatul Andi Cristea.
parlament moldova 2019, alegeri 24 februarie, blocul acum, pas da in parlament, pd plahotniuc, dodo psrm ion ceban
Total
0
Shares
Total
0
Share