Alte știri

EURONEWS: Businessul european este categoric împotriva restricțiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru al doilea an consecutiv, locuitorii mai multor țări europene vor petrece Paștele în context de restricții și blocaje stricte. Următorul val de infecții cu coronavirus și ritmul lent de vaccinare a populației pun presiune asupra economiei afectate de pandemie, transmite Telegraph.md, cu referire la Euronews.com

Pe fondul extinderii interdicțiilor de călătorie adoptate în Europa în ultimele zile – astfel, britanicii nu își vor putea petrece vacanțele în afara țării până la sfârșitul lunii iunie – acțiunile holdingului de aviație internațional IAG, care include companiile britanice Airways și Iberia scad în preț.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) estimează că sectorul companiilor aeriene a pierdut 100 miliarde EUR anul trecut și nu va avea parte de îmbunătățiri în curând.

În Germania, reprezentanții afacerilor critică decizia guvernului de a înăspri din nou regimul carantină. Asociația locală de turism a declarat că nu înțelege de ce locuitorii Germaniei pot petrece weekendurile pe plajele mediteraneene, dar nu pot călători în interiorul țării.

Asociația germană a comercianților cu amănuntul, la rândul său, a avertizat guvernul federal că o închidere de 100 de zile ar duce în cele din urmă la falimentul a mai mult de jumătate din magazinele de îmbrăcăminte.

În regiunile franceze în care au fost introduse regimuri stricte de carantină, s-a făcut o excepție pentru patiseriile care ar putea fi deschise în timpul sărbătorilor de Paște. Între timp, antreprenorii europeni se tem că o scădere accentuată a activității turistice se va transforma într-o a doua vară pierdută pentru afaceri.

Menționăm că în Republica Moldova, Igor Grosu, candidatul înaintat de Maia Sandu la funcția de premier, a indicat în Programul său de guvernare, că ”în plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021”.

Starea de urgență ar implica și extinderea restricțiilor în domeniul de business, în special în domeniul HoReCa.

Citește și: NEWS ALERT // Igor Grosu anunță oficial că va solicita Parlamentului instituirea Stării de URGENȚĂ, dacă va fi numit în funcție

loading...

Comments are closed.