Externe

EURONEWS: Moldova susține aderarea la UE la un nivel record!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sprijinul pentru aderarea la blocul de la Bruxelles este cel mai înalt din ultimii ani, potrivit unui nou sondaj, scrie Euronews.

Moldova se încălzește la ideea de aderare la Uniunea Europeană, au arătat noi rezultate ale sondajului, realizat de IMAS. 60% dintre respondenți doresc să se alăture blocului, cea mai mare proporție din ultimii ani, potrivit companiei de date, care a efectuat studiul la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

Un purtător de cuvânt al IMAS a declarat pentru Euronews că sondajele din mai și iulie din acest an au avut puțin mai puțin de 50% din cei chestionați în sprijinul aderării la UE.

Moldova, sitată între România și Ucraina, a semnat un acord de comerț extins cu UE în 2014.

modlova europeana, rm ue, pavel filip

Premierul moldovean pro-UE, Pavel Filip, a dezvăluit că UE a acceptat să trimită împrumuturi de 60 de milioane de euro și 40 de milioane de granturi pentru a ajuta la stabilizarea economiei Republicii Moldova și la promovarea reformelor. Bruxelles a spus că o precondiție de bază pentru asistența financiară este respectul pentru procesul democratic și statul de drept.

Euronews mai scrie că țara noastră a fost de asemenea stânjenită de un scandal care a văzut echivalentul a opta parte din produsul său intern brut, furat de trei dintre cele mai mari bănci între 2012-2014.

* Sondajul, care a adunat răspunsuri de la 1.101 de persoane, a fost efectuat între 27 noiembrie și 7 decembrie.

 

loading...

Comments are closed.