Externe

Europa devine un centru de producție al cocainei, se îngrijorează autoritățile europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT) afirmă că acest continent devine din ce în ce mai mult un centru de producție de cocaină. Îngrijorarea este că numărul tot mai mare de confiscări de droguri indică faptul că sunt în circulație și mai multe substanțe ilicite, informează euronews.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Laurent Laniel, analist științific principal la OEDT, a declarat că situația este foarte îngrijorătoare.

„Când vezi volumele care sunt confiscate, ceea ce îți stă în minte este ? Dacă se confiscă atât de mult, înseamnă că intră mult mai mult. Și care sunt pagubele pe care le creează acest lucru dincolo de pagubele asupra sănătății consumatorilor de cocaină, pagubele asupra societății în ceea ce privește violența, în ceea ce privește corupția”, a spus Laniel.

Comerțul cu droguri dure din Europa nu alimentează doar criminalitatea. Acesta creează, de asemenea, probleme de sănătate pe termen lung și are un impact consecvent asupra serviciilor de sănătate. Și nu este vorba doar de cocaină, a spus Laniel.

„Există heroină, există MDMA, care se găsește acum și în pastile cu o concentrație mult mai mare decât în trecut, ceea ce poate fi periculos”, a explicat Laniel. „Consecința probabilă este că vor exista mai multe daune în ceea ce privește doar sănătatea, ca să nu mai vorbim de trafic, doar sănătatea, pentru consumatori”.

loading...

Comments are closed.