Externe

Europa, în stare critică din cauza COVID-19. Doar 4 ţări rămân dincolo de pragul de criză

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doar patru țări europene măsoară acum niveluri care se află sub limita critică în ceea ce privește cazurile de Covid-19, potrivit cifrelor anunțate luni, în condițiile în care tot continentul se luptă cu noi focare.

Pragul de alarmă al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) este de 20 de cazuri la 100.000 de persoane, în șapte zile. Doar Germania (18,4 cazuri la 100.000), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) și Norvegia (13,9) se află sub acest prag, arată datele de luni ale ECDC. La celălalt pol al scalei se află Republica Cehă (167,6), Olanda (140,3) și Franța (120,3), potrivit CNN.

De asemenea, rata mortalității a crescut în Europa și au fost înregistrate „explozii” ale cazurilor în 27 de țări.

Între timp, mai multe state europene au anunțat reintroducerea unor restricții.

În Irlanda, autoritățile sănătate ar fi recomandat plasarea întregii țări în cel mai înalt nivel de restricții. Islanda a introdus o serie de noi reguli, inclusiv restricții la adunări și închiderea unor facilități de agrement. Capitala Franței este în pragul unei noi carantine, iar Cehia a intrat în stare de urgență. Cartierele centrale din Berlin au fost clasificate ca zone de risc de către autoritățile sanitare din Germania.

Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a autoizolat după ce a participat la o întâlnire la care a participat o persoană care ulterior a fost testată pozitiv.

Autoritățile sanitare din Anglia au recunoscut că mii de infecții nu au fost incluse în bilanț din cauza unei „probleme tehnice”.

loading...

Comments are closed.