Europarlamentar: “Majoritatea din Parlamentul European face din nou un joc dublu, periculos și face favoruri politicie opoziției din Moldova”

Maia Sandu, Daul, Andrei Nastase, PPE, PAS, Platforma DA, PLDM

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, a criticat dur rezoluția adoptată astăzi de către majoritatea din Parlamentul European. Cristea a menționat că majoritatea politică de dreapta din Parlamentul European, controlată de partenerii politici ai binomului PAS cu DA și ai PLDM-ului, demonstrează, din nou, duble standarde. Europarlamentarul a declarat că majoritatea condusă de PPE nu s-ar împotrivi unui nou sistem electoral, dacă acest sistem ar favoriza opoziția extra-parlamentară din Moldova.

“Majoritatea politică de dreapta din Parlamentul European demonstrează, din nou, duble standarde: nu s-ar împotrivi unui nou sistem electoral dacă ar favoriza opoziția extra-parlamentară din Moldova. Dorește să pună stop tuturor surselor de finanțare pentru Moldova, dar să direcționeze fonduri către societatea civilă apropiată opoziției.

Votul de astăzi pe raportul privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova nu-și avea locul cu 3 luni înainte de alegeri. A fost aprobat un document politic, conceput pentru a servi opoziției extra-parlamentare de la Chișinău. Este un joc periculos pentru Moldova și pentru Parlamentul European, care-și pune credibilitatea la bătaie.

Parlamentul European a demonstrat succes și eficiență în politica sa față de Moldova doar atunci când a acționat unitar, pe o singură voce, fără să ia decizii în favoarea unei anumite tabere politice. În schimb, grupurile politice care formează majoritatea în Parlamentul European au purtat astăzi mesajele partenerilor lor de la Chișinău, la inițiativa acelorași Cristian Preda, Siegfried Mureșan și Monica Macovei.

Parlamentul European a adoptat astăzi, 14 noiembrie, o nouă rezoluție critică la adresa Republicii Moldova. Rezoluția a fost adoptată după ce europarlamentarii au dezbătut un raport care evalurează punerea în aplicare a Acordului de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană. Împotriva rezoluției au votat 74 de europarlamentari, iar 186 s-au abținut de la vot.”se spune în declarația președintelui Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Parlamentul European a adoptat astăzi, 14 noiembrie, o nouă rezoluție la adresa Republicii Moldova. Rezoluția a fost adoptată după ce europarlamentarii au dezbătut un raport care evalurează punerea în aplicare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Împotriva rezoluției au votat 74 de europarlamentari, iar 186 s-au abținut de la vot.

Telegraph Moldova amintește că în prezent, Partidul Popularilor Europeni (PPE / EPP) formează majoritatea politică din Parlamentul European. PPE îi are în prezent ca și parteneri politici la Chișinău pe Maia Sandu (PAS), Andrei Năstase (Platforma DA) și PLDM (Tudor Deliu). Anterior, pe când era la guvernare împreună cu PCRM-ul lui Voronin, partenerul politic al Partidului Popular European de la Chișinău era Iurie Roșca și PPCD-ul acestuia.

Mai mulți comentatori politici sunt de părerea că PPE-ul și în special președintele acestui partid, Joseph Daul, ar trebui să-și ceară scuze de la moldoveni, pentru că promovează și susțin partide și politicieni care într-un final trădează Republica Moldova. Experții politici amintesc că în 2005 Iurie Roșca și PPCD a votat pentru alegerea comunistului Voronin în funcția de președinte al țării, fiind supranumit de moldoveni de atunci „Iuda”. După eșecul cu Roșca, Joseph Daul s-a orientat apoi spre Vlad Filat, care doar în câțiva ani la fel a trădat moldovenii prin participarea împreună cu Veaceslav Platon la furtul miliardului.

Și fostul Procuror al CNA, Mihail Gofman, a declarat în interviul său exclusiv pentru Zeppelin.md, că autoritățile de la Bruxelles, controlate și în acea perioadă de către PPE, au fost informate despre frauda bancară din Republica Moldova, realizată și acoperită politic de către partenerul lor de la Chișinău, Vlad Filat, dar au tăcut.
maia sandu, filiat, pas, pldm, ppe, istoria PPE, partenerii politici ai PPE, EPP, rezolutie impotriva Republicii Moldova, parlamentul european, Andi Cristea

Total
0
Shares
 
Total
0
Share