Alte știri

Europarlamentar român: Republica Moldova este astăzi într-o situaţie foarte proastă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Netrebnicia de la Bucureşti şi slăbiciunea de la Chişinău sunt plătite de cetăţenii Republicii Moldova, declară europarlamentarul Cristian Preda (PPE), care comentează cazul vicepremierului rus Dimitri Rogozin, declarat persona non grata la Chişinău şi relaţiile româno-moldovene.

Cristian Preda crede că “Republica Moldova este astăzi într-o situaţie foarte proastă. Din păcate, Guvernul Tudose sau Dragnea, nu ştiu cum să-i spunem, nu ajută Republica Moldova. De pildă, premierul Tudose s-a trezit să meargă la Chişinău chiar când Dodon bătuse palma cu Plahotniuc în privinţa noii legi electorale, criticate de întreaga Uniune Europeană. În aceste condiţii, credibilitatea Bucureştiului ca o voce în discuţiile despre Moldova e foarte scăzută”.

Care va fi riposta Rusiei, după ce vicepremierul Dimitri Rogozin a fost declarat persona non grata la Chişinău? “Atâta timp cât au deja trupele în Transnistria, ceea ce se întâmplă în acest moment este un argument în plus pentru ruşi de a rămâne acolo, de a nu face nici o mişcare, iar cum interesul altor state din UE pentru Moldova e mic, cum credibilitatea Bucureştiului e foarte mică, Chişinăul a rămas izolat. Deci nu cred că ruşii sunt interesaţi în acest moment să facă mai mult decât să pledeze în continuare pentru menţinerea controlului lor asupra Transnistriei, în condiţiile în care ei sunt primii care pot să spună păi, la Chişinău nu se înţeleg, sunt două tabere şi n-au găsit o soluţie pe care s-o asume împreună pentru Transnistria. Aşa că netrebnicia de la Bucureşti şi slăbiciunea de la Chişinău sunt plătite de cetăţenii Republicii Moldova”, consideră eurodeputatul.

loading...

Comments are closed.