Europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților au felicitat PDM pentru scorul obținut la parlamentare

maia sandu parlament european, andrei nastase parlament european, pas platforma da parlament european, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, cristian preda platforma da, asistenta macrofinanciara

Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul pozitiv obținut la alegerile de duminică. Socialiștii și democrații europeni își exprimă aprecierea pentru administrarea bună a alegerilor și cheamă toate forțele pro-europene să dea dovadă de angajament și unitate în interesul țării.

”Suntem bucuroși să aflăm că, potrivit raportului preliminar al OSCE/ODIHR, subsemnat de observatorii Parlamentului European, alegerile au fost, în general, bine organizate, competitive și drepturle fundamentale au fost, în general, respectate”, a declarat vicepreședintele grupului Socialiștilor și democraților din Parlamentul European, Victor Boștinaru, scrie Timpul.md

Europarlamentarul a menționat că țara este puternic polarizată și în perioada preelectorală au fost multe încercări de a destabiliza situația. Este foarte important ca în pofida unei campanii electorale foarte aprinse, țara a arătat că a înregistrat progres și în domeniiile fundamentale.

”Moldova este un partener important pentru UE și Grupul S&D va continua să susțină viitorul european al țării. Chemăm viitoarea guvernare să asigure stabilitatea țării și să promoveze reformele necesare pentru a aduce Moldova cu un pas înainte pe calea sa europeană”, a mai spus vicepreședintele Grupului S&D din Parlamentul European.

Și colegul său, Knut Fleckenstein, a îndemnat forțele politice pro-europene care au acces în Parlament să dea dovadă de responsabilitate politică și să-și unească forțele în interesul cetățenilor și al țării.

”Felicităm Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul obținut și, în același timp, îndemnăm partidele și deputații pro-europeni din Parlament să dea dovadă de responsabilitatea politică și să-și unească forțele în interesul cetățenilor și al țării. Este foarte important pentru țară să aibă cât mai repede un Guvern și să ridice programul său de reforme la un nou nivel, inclusiv în contextul Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. Deficiențele constatate de misiunea de observare a alegerilor condusă de OSCE / ODIHR arată importanța, pentru Parlamentul nou ales și viitorul guvern al Republicii Moldova, de a-și continua eforturile pentru ca legislația electorală să corespundă pe deplin standardelor internaționale”, a declarat europarlamentarul Knut Fleckenstein.

În urma rezultatelor preliminare finale, la alegerile de duminică, PSRM a obținut 35 de mandate, PDM – 30, blocul ACUM – 26, Partidul Șor – 7, iar 3 mandate au revenit candidaților independenți.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share