Politic

Evaluarea fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo ar fi fost finalizată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Evaluarea activităţii şi Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general ar fi fost finalizată. Potrivit unor surse, rezultatele nu ar fi favorabile pentru Stoianoglo, informează anticorupție.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Vasile Gafton, unul din avocaţii lui Alexandr Stoianoglo, a refuzat să ofere detalii despre rezultatele evaluării, dar nu a exclus că ar putea fi contestate în instanţă.

„Noi analizăm acum rezultatele, apoi vom lua o decizie pe care o vom face publică. Vom utiliza toate pârghiile pe care ni le oferă legea. Accesul liber la justiţie încă nu l-a anulat nimeni. Altceva este că justiţia la noi nu este independentă”, ne-a declarat apărătorul.

Membrii comisiei de evaluare nu pot să facă publice rezultatele evaluării, acest drept aparținând celui supus evaluării. Comisia a transmis rezultatele evaluării avocaților lui Stoianoglo, iar acesta urmează să se pronunțe în termen de cinci zile. Un rezultat negativ al evaluării reprezintă temei pentru inițierea procedurii de demitere a procurorului general.

În prezent, Alexandr Stoianoglo este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru cinci capete de acuzare legate de abuz în serviciu și corupție. Un dosar intentat lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu se află în gestiunea Judecătoriei Chișinău.

loading...

Comments are closed.