Evaluarea politică a ex-judecătorului Stanislav Sorbalo a fost stopată

Comisia politică Pre-Vetting anunță că a încetat evaluarea reluată a fostului judecător Stanislav Sorbalo, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul disciplinar al judecătorilor al CSM din rândul judecătorilor. Potrivit Comisiei, după eliberarea candidatului din funcția de judecător, începând cu 24 octombrie 2023, acesta nu se mai califică drept candidat, din rândul judecătorilor de carieră, la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii sau al Colegiul disciplinar al judecătorilor. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Decizia cu privire la candidatura lui Stanislav Sorbalo va fi făcută publică doar cu acordul candidatului. Stanislav Sorbalo are la dispoziție 48 ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză.

Evaluarea politică a candidatului Stanislav Sorbalo a fost demarată după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea a 21 de candidați. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 12 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Total
1
Shares
Total
0
Share