Alte știri

Eveniment rar. Un meteorit a căzut în statul New York cu un boom sonic puternic și un fulger spectaculos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un meteorit s-a prăbușit miercuri în statul american New York, declanșând un boom sonic și un fulger spectaculos deasupra Lacului Ontario, la intrarea în atmosfera terestră, relatează NBC.

Bill Cooke, care conduce biroul Meteoroid al NASA, spune că meteoritul și-a făcut intrarea în atmosferă cu o viteză de peste 90.000 de kilometri pe oră.

Meteoritul s-a rupt în bucăți la o altitudine de 35 de kilometri între Rochester și Syracuse, a spus Cooke. Boomul sonic s-a auzit însă în tot statul New York.

Dispecerii de la serviciul de urgență din comitatul Onondaga, unde se află Syracuse, spun că au primit mai multe apeluri 911 privind explozia.

Atunci când s-a spart, meteoritul a produs o lumină strălucitoare peste Lacul Ontario, a spus Cooke.

Au apărut puține înregistrări video cu momentul intrării meteoritului în atmosferă, așa că orbita acestuia rămâne neclară. Daar viteza lentă cu care a căzut sugerează că, cel mai probabil, provine de la un asteroid, a spus Cooke.

„Să ai un astfel de eveniment atât de aproape de un oraș important este destul de rar”, a spus Robert Lunsford, de la American Meteor Society, adăugând că majoritatea meteoriților „cad în apă”, departe de zonele locuite.

loading...

Comments are closed.