Alte știri

Evenimente-experiment organizate în mai multe țări din Europa. Testul Covid, cerut înainte de bilet

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Europa, tot mai multe țări încep să testeze metode pentru redeschiderea economiei, dar și a industriei culturale. Mii de oameni au participat la finalul lunii martie la un concert rock în Barcelona, care a avut la bază un studiu COVID. Și în România se vorbește despre concerte experiment, dar si despre organizarea Euro2020.

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente care au avut loc în această perioadă pentru a testa măsurile anti-Covid a fost concertul din Barcelona. Au participat 5.000 de persoane, iar accesul s-a făcut pe bază de teste rapide. Dintre acestea, doar 6 persoane au ieșit pozitive și nu au putut intra. Participanții au purtat mască de protecție pe tot parcursul evenimentului.

Olanda este deja campioană la evenimente organizate cu public. Pe 26 martie, în Amsterdam, la un meci de fotbal au participat 5 mii de suporteri pe bază de test rapid. Tot luna trecută, olandezii au făcut un experiment și într-un club cu 1300 de participanți. Testele s-au efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment, iar persoanele confirmate pozitiv, 12 la număr, au primit răspunsul pe aplicația națională CoronaCheck. Olanda se pregătește să organizeze în mai finala Eurovision, dar și meciuri pentru Euro.

Dacă la nivel european se discută despre un Certificat Verde, și în Marea Britanie autoritățile iau un calcul un pașaport de vaccinare. Tara a avut o amplă campanie de imunizare anti-Covid. Printre evenimentele la care vor englezii să testeze acest pașaport se numără mai multe meciuri de fotbal, dar și accesul într-un club de noapte.

Germania în schimb, a testat măsurile de protecție la mai multe concerte filarmonice, cu 1.000 de participanți. Accesul s-a făcut pe bază de teste rapide și nicio persoană nu a ieșit pozitivă.

România, discuții despre organizarea unui concert în această vară

Discuțiile au inceput și în țara noastră. Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, se gândește să organizeze în vară un concert. De asemenea România se pregătește să găzduiască meciuri din Campionatul European de Fotbal, în iunie. Autoritățile au anunțat deja că vor fi peste 12 mii de suporteri în tribune, însă nu au fost anunțate si regulile.

Cel mai probabil se așteaptă o decizie la nivel european privind Certificatul Verde, care ar urma să ia in calcul atât vaccinul, persoanele care au trecut prin boală dar și un test PCR

loading...

Comments are closed.