Evghenia Guțul a anunțat aprobarea alocației de 1000 lei pentru unii pensionari din Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat astăzi o veste excelentă pentru zeci de mii de cetățeni în vârstă din regiune. Începând cu 1 octombrie, persoanele în vârstă care primesc o pensie mai mică de 3000 de lei vor beneficia de o majorare lunară de 1000 de lei.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv, unde a fost aprobat un contract de sponsorizare pentru a acorda sprijin financiar suplimentar acestor persoane vulnerabile. Fondurile pentru această inițiativă provin din surse extrabugetare, subliniind astfel angajamentul autorităților locale față de bunăstarea cetățenilor lor în vârstă.

Cererea pentru majorarea pensiei poate fi depusă la domiciliu, la primărie, prin intermediul serviciului de asistență socială, facilitând astfel accesul persoanelor în vârstă la această importantă asistență financiară.

Guvernatorul Guțul a subliniat că această inițiativă face parte dintr-un amplu program social ce se implementează în întreaga regiune a Găgăuziei, inclusiv în raionul Orhei și în Taraclia.

Total
0
Shares
Total
0
Share