Alte știri

Ex-consilier guvernamental: „Doamna Sandu, lăsați șmecheriile. Parlamentul va susține un Guvern condus de Grosu ori Popșoi, ori Litvinenco, ori Slusari”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul consilier guvernamental, Vitalie Dragancea, îi sugerează președintei Maia Sandu să nu ocolească Legea Supremă și să desemneze un Guvern, care să gestioneze țara până la alegerile parlamentare anticipate, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

Dnă Președintă Sandu, nu e nevoie de șmecherii. Desemnați un candidat pentru poziția de Prim-ministru, elaborați program de guvernare și mergeți în Parlament după vot. Sunt sigur că Parlamentul va susține un Guvern în frunte cu Grosu ori Popșoi, ori Litvinenco, ori Slusari”, declară Dragancea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De ce Președintele Sandu nu desemnează un candidat pentru funcția de Prim-ministru? De ce Președintele Sandu își începe mandatul de la manevre șmechere și încearcă să adapteze Constituția la voința ei?

Ce ar fi făcut Președintele Sandu și colegii dânsei dacă la o așa manevră recurgea Dodon?

Președintele Sandu și echipa dânsei au strigat ”jos Guvernul” – au primit ceea ce au cerut. Acum e timpul să ne arate talentele lor. Sloganele nu mai sunt suficiente.

Dna Președinte Sandu, nu e nevoie de șmecherii. Desemnați un candidat pentru poziția de Prim-ministru, elaborați program de guvernare și mergeți în Parlament după vot. După ce instaurați Guvern cu puteri depline – ocupați-vă de determinarea parlamentarelor anticipate. Candidați pentru Prim-ministru și miniștri aveți mulți – luați din cei care au criticat cel mai acid acțiunile Guvernului Chicu.

Sunt sigur că Parlamentul va susține un Guvern în frunte cu Grosu ori Popșoi, ori Litvinenco, ori Slusari.

Fiți diferiți – organizați ca discuțiile cu fracțiunile să fie publice. Discutați punct cu punct prioritățile și soluțiile. Deputații nu vor avea încotro – vor susține Guvernul. După asta, împreună cu PSRM, puteți bloca activitatea Parlamentului și determina anticipatele”, a scrie fostul consilier al premierului Ion Chicu.

Citește și: DECLARAȚIE // Consilierii Maiei Sandu vor să găsească o portiță spre autodizolvarea Parlamentului, dar acest lucru nu este prevăzut de lege

 

loading...

Comments are closed.