Ex-premierul Chinei, Li Keqiang a decedat în urma unei crize cardiace

Fostul premier chinez Li Keqiang (2013-2023) a decedat în urma unei crize cardiace, a informat vineri presa de stat chineză citată de agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.ro

“Li se afla la Shanghai. Pe 26 octombrie, Li a avut brusc o criză cardiacă şi a decedat la 00:10 pe 27 octombrie (joi 16:10 GMT), după ce toate manevrele de salvare au eşuat. El a murit la vârsta de 68 de ani”, a informat agenţia de presă chineză Xinhua.

Li Keqiang a fost înlocuit din funcţia de prim-ministru de Li Qiang în martie trecut, la cinci luni după congresul Partidului Comunist Chinez (PCC) şi după ce deţinuse această funcţie timp de zece ani.

De formaţie economist, vorbitor curent de limba engleză, fostul premier chinez Li Keqiang a fost un fervent susţinător al reformelor economice. Dar proiectele sale în acest domeniu au fost împiedicate de autoritatea în creştere a preşedintelui Xi Jinping.

Li Keqiang a fost salutat pentru că a ajutat ţara să iasă relativ nevătămată din criza financiară globală. Dar mandatul său a fost marcat şi de evoluţia spectaculoasă a puterii în China, care a trecut de la un regim bazat pe consens, asociat cu fostul preşedinte Hu Jintao şi predecesorii săi, la omnipotenţa lui Xi Jinping.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share