Politic

Excluderea parțială a imunității parlamentare a fost votată numai în prima lectură. Stamate a cerut amânarea votului final

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul, cu 64 de voturi, a aprobat numai în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova. Votul final în lectura a 2-a a fost amânat la cererea deputatului Olesea Stamate, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Modificările prevăd excluderea imunității deputatului în cazul acuzării acestuia de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani.

Astfel, în situațiile respective nu va fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare, percheziționare sau trimitere în judecată a cauzei penale împotriva deputatului.

”Proiectul a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională. În avizul ei se arată că proiectul legii constituționale asigură un echilibru corect între principiul inviolabilității mandatului de deputat și interesul investigării inacțiunilor de corupție. Aprobarea proiectului va contribui la fortificarea încrederii societății în reprezentanții autorităților publice”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Proiectul legii constituționale urmează a fi votat în lectură finală.

Legea va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.