Politic

EXCLUSIV // Blindatele primite din Germania sunt fără arme și vor fi folosite doar la instruirea unor militari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata Națională a recepționat un lot de transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania, însă acestea sunt dezarmate în totalitate, fiind simple unități de transport pentru antrenamente.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Primele unități au sosit în Republica Moldova marți, 10 ianuarie, curent, iar știrea și o înregistrare video cu blindatele, publicată pe internet, au bulversat opinia publică, puterea de la Chișinău fiind acuzată că înarmează Republica Moldova și se pregătește de război. Mai mult, comunicarea insuficientă despre această donație din partea Germaniei i-a stârnit și pe separatiștii de la Tiraspol, care au trimis o notă de protest despre pretinsa înarmare a țării noastre.

De fapt, tehnica a fost recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021. Transportoarele sunt dezarmate și vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

”Transportoarele sunt fără arme și vor fi folosite la instruirea efectivului din Batalionul 22 de menținere a Păcii „Caști albastre”, la exerciții naționale de menținere a păcii”, au comunicat responsabilii din cadrul Armatei Naționale, contactați de către telegraph.md

Amintim că în dotarea Armatei Naționale sunt și unități de transport donate de către SUA, dar și acestea au fost aduse dezarmate, ele fiind utilizate pentru instruirea militarilor.

loading...

Comments are closed.