Alte știri

EXCLUSIV // SIS infirmă desemnarea lui Rurac pentru funcția de director adjunct al SIS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova infirmă știrea publicată pe deschide.md, precum că Alexandru Esaulenco, directorul SIS, a înaintat președintelui Maia Sandu candidatura lui Eugen Rurac la funcția de director adjunct al Serviciului, informează Telegraph.md

Contactați pentru o reacție, responsabilii de la SIS au răspuns că până la această oră nu a fost înaintată vreo candidatură pentru funcția de director adjunct al instituției, așa cum scrie sursa menționată.

”Până la momentul actual, nu a fost înaintată nicio candidatură la funcția de director adjunct al SIS”, a declarat Daniela Mînzat, șefa Serviciului de presă al SIS.

”Candidatura lui Rurac ar fi fost înainată recent Președintelui R.Moldova, Maia Sandu, de către Alexandru Esaulenco, directorul SIS. Or, potrivit legii cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, articolul 13, punctul 4, prevede că „directorul Serviciului are un adjunct, numit în funcție de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea directorului Serviciului”, a notat deschide.md în știrea care s-a demonstrat a fi un fake-news.

Amintim că Rurac este procurorul care a renunțat în secret la acuzațiile penale împotriva Domnicăi Manole, actuala șefă a Curții Constituționale. Acesta activează în prezent în calitate de consultant în cadrul Președinției Republicii Moldova, fiind responsabil de domeniul organelor de drept.

loading...

Comments are closed.