Social

EXCLUSIV // Vlad Plahotniuc vrea să cumpere Prima TV? Cât oferă Prime pentru Prima

Pinterest LinkedIn Tumblr

EXCLUSIV. Prime vrea Prima. Oferta surpriză pentru cumpărarea postului de televiziunea Prima TV. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, oferta a venit de la Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc,  proprietarul postului de televiziune Prime TV (principalul canal TV din Moldova), dar și alte instituții media, ar fi interesat de postul românesc Prima.

Cât oferă?

Potrivit unor surse apropiate tranzacției, prima ofertă – prin compania Prime – a fost deja depusă, iar creditorii – pentru că Prima TV este în insolvență – au fost anunțați de intenția lui Vlad Plahotniuc.

Suma oferită – conform surselor Paginademedia.ro – este în jurul valorii de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro.

Cum Prima TV este în insolvență, pașii până la un eventual contract se pot întinde pe o perioadă lungă de timp.

Într-o primă fază, creditorii aprobă oferta inițială. Urmează discuțiile și, abia apoi, oferta finală (și ea tot aprobată de creditori). Abia apoi se face contractul de vânzare-cumpărare.

Prima TV a mai ajuns, odată, până în faza finală a negocierilor, la contractul de vânzare-cumpărare (pe care creditorii l-au aprobat), dar tranzacția a picat.

Atunci, Prima TV (post deținut de Cristian Burci) urma să semneze cu omul de afaceri Adrian Tomșa (cel care are, printre altele Look TV, Look Plus și Profit.ro).

Istoria negocierilor cu Adrian Tomșa:

August 2018. Adrian Tomșa și Cristian Burci (acționarul Prima TV) convin ca postul de televiziune să fie preluat de Tomșa, urmând să se facă toți pașii legali, stația fiind în insovență. Înțelegerea venea după aproape un an de discuții.

Octombrie 2018, Adunarea Creditorilor a fost de acord cu oferta în valoare de 4,8  milioane de euro . La vremea respectivă, potrivit documentelor trimise creditorilor, „administratorul judiciar a înregistrat o ofertă pentru achiziționarea tuturor activelor corporale și necorporale aparținând Prima Broadcasting Group.” O vânzare „în bloc”.

Oferta prin „negociere directă cu cumpărător identificat”, este de 22,4 milioane de lei. În euro: 4,8 milioane, după cum punctează documentul.

Februarie 2019. După ce creditorii au fost de acord cu oferta, a urmat un nou pas: în februarie, acest an, Adunarea Creditorilor a aprobat și forma contractului, ultima etapă urmând a fi semnarea efectivă a acestuia.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, discuțiile s-au blocat în această etapă.

Mai 2019. Compania de audit PwC România a anunțat că se va ocupa de găsirea unui cumpărător pentru Prima TV, televiziunea deținută de societatea Prima Broadcasting Group SRL, ca urmare a deciziei luate de reprezentații și creditorii companiei de a acorda un mandat exclusiv către PwC în acest scop.

 

loading...

Comments are closed.