Social

Excursia la Poceaev i-a adus moartea. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost răpus de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a pierdut lupta cu noul coronavirus. Acesta a făcut parte din grupul excursioniștilor care au fost la Mănăstirea din Poceaev, Ucraina, transmite Telegraph.md

Decesul a fost anunțat în această seară, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

De asemenea, în această după-amiază a mai fost înregistrat încă un deces în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor oficiale, numărul persoanelor infectate, după călătoria în Ucraina, a trecut de 40, inclusiv au existat infectări colaterale în raionul Ștefan Vodă.

În pofida numărului mare de persoane infectate, dar și în contextul interdicției privind săvârșirea slujbeloir religioase, unii preoți din țară susțin în continuare că biserica nu poate fi loc de infectare, iar slujbele religioase nu trebuie să fie interzise. Mai mult, unii preoți nu au renunțat nici la obiceiul împărtășaniei cu aceeași lingură, precum nici la sărutatul icoanelor.

Potrivit premierului Ion Chicu, zilele trecute au activat câteva biserici în raionul Soroca, dar preoții au fost amendați conform legislației în vigoare.

Menționăm că o persoană din grupul organizatorilor excursiei la Poceaev s-a plâns presei că nu ar primi hrană suficientă în instituția medicală, fapt negat de către instituția spitalului.

Citește și: Un preot din satul Baxani a fost amendat împreună cu familia sa pentru încălcarea măsurilor de carantină

loading...

Comments are closed.