Executivul a redenumit un minister și a transferat o parte din atribuțiile privind integrarea europeană

Guvernul a aprobat azi restructurarea Cancelariei de Stat și a Ministerului Afacerilor Externe. Conform acesteia, Biroul pentru Integrare Europeană (BIE) din cadrul Cancelariei de Stat va prelua de la MAE atribuțiile referitoare la integrarea europeană, cu excepția dialogului politic și de securitate cu UE.

Misiunea de bază a Biroului va fi să asigure îndeplinirea criteriilor de aderare a țării noastre la UE, precum și implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Pentru a-și exercita cu succes aceste atribuții, Biroul va fi structurat în patru subdiviziuni: Direcția coordonarea procesului de aderare, Direcția afaceri europene, Direcția comunicare și instruiri și Serviciul traduceri.

Biroul va dispune și de resurse umane suplimentare, Guvernul aprobând creșterea numărului de unități de personal de la 23 la 42. În plus, în cadrul BIE pot fi detașați diplomați de carieră ai Ministerului Afacerilor Externe, cu experiență în domeniul integrării europene, precum și funcționari din alte autorități publice.

„Vom avea, prin aceste restructurări, un Birou pentru Integrare Europeană mai puternic, cu competențe și capacități consolidate, care să coordoneze și să eficientizeze procesul de integrare europeană la nivel național”, a menționat Cristina Gherasimov, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share