Externe

Exit-Poll: Partidul lui Benjamin Netanyahu câștigă alegerile parlamentare anticipate din Israel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit primelor sondaje de votare, partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu câștigă alegerile parlamentare anticipate, ocupând 31 din 120 de locuri, iar împreună cu un bloc politic a luat 61 de locuri, informează Telegraph.md, cu referire la Euronews și JPost.com

Prezența la alegerile anticipate pentru a 24-a Knesset a fost de 60,9%, ceea ce reprezintă cu aproape 5% mai puțin decât la alegerile anterioare din 2 martie 2020. Aceasta este cea mai mică participare din 2009.

Aceasta este a patra alegere parlamentară din Israel în ultimii doi ani. A 23-a Knesset a fost dizolvată automat pe 23 decembrie anul trecut din cauza expirării perioadei de aprobare pentru bugetul de stat al țării.

Knessetul (כנסת, „adunare” în limba ebraică) este Parlamentul unicameral al statului Israel și se află la Ierusalim. În Knesset sunt aleși, prin sufragiu universal 120 de deputați, pentru o perioadă de patru ani. În caz de criză politică, pot avea loc alegeri anticipate (depinde de hotărârea majorității din Knesset). Knessetul poate fi dizolvat de președintele statului, la cererea primului ministru.

loading...

Comments are closed.