Alte știri

EXIT-poll: Primele estimări ale rezultatelor Turului II al alegerilor pentru Primăria Capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Estimările rezultatelor turului doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei vor fi cunoscute, astăzi, la ora 21:01, imediat după închiderea secțiilor de votare, anunță Noi.MD

Acest lucru se va întâmpla având în vedere că, astăzi, pe parcursul zilei, va fi realizat un sondaj la ieşirea de la urne de către IMAS şi FOP-STAR, la comanda Asociaţiei pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în parteneriat cu Compania de Consultanță și Promovare a Imaginii „Poliexpert”.
Sondajul la ieșirea de la urne (sondaj de tip exit-poll) se derulează în 67 de secții de vot aflate pe raza Municipiului Chișinău.
Rezultatele acestui sondaj vor fi publicate în cadrul unei conferințe de presă organizate în sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446 începînd cu ora 21:01 în data de 3 noiembrie 2019.
Companiile sociologice au lansat un apel la echipele celor doi candidați rămași în cursa electorală, la politicieni și mass-media să nu promoveze pe parcursul zilei de vot nici un fel de cifre/rezultate care ar face trimitere la sondajul de tip exit-poll.
Potrivit lor, orice inițiativă de acest tip nu va încerca decât să manipuleze opinia publică. Singurele date reale ale sondajului vor fi cele care vor fi publicate oficial la ora 21:01 în cadrul conferinței de presă. Ultimul exit-poll în Republica Moldova a avut loc în anul 2011.

Urmăriți-ne și pe Telegram!
loading...

Comments are closed.