Experiență: 5 motive să-ți iei iPhone 11 Pro, dar și 5 motive să n-o faci

iPhone 11 Pro

Apple și-a lansat de curând noua serie de telefoane de top. Este vorba de trei modele cu prețuri de invidiat, iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max.

La fiecare doi ani, prin prelungire de abonament, îmi schimbi iPhone-ul vechi cu unul nou. Nu este cea mai bună decizie, iar asta nu înseamnă sub nicio formă că plătesc mai puțin pe telefon după încheierea perioadei contractuale.

Este mai degrabă o chestiune de obișnuință combinată cu entuziasmul de utiliza cel mai nou gadget ieșit din Cupertino. Nu mi-aș cumpăra niciodată un smartphone de la alt producător, dar acest articol nu este despre asta.

După aproximativ o săptămână în care am avut timp să mă joc cu el, sunt multe motive pentru care nu aș renunța niciodată la iPhone 11 Pro Max. Pe de altă parte, am convins deja câțiva prieteni să nu facă tranziția la noile iPhone-uri ci, mai degrabă, să-și cumpere un iPhone XS sau chiar și un iPhone X.

Argumentele sunt multe și de o parte și de alta a ecuației, dar mai jos voi înșira doar 5 motive pentru care să-ți cumperi iPhone 11 Pro Plus și 5 motive pentru care ai fi mult mai câștigat dacă te-ai orenta către un alt smartphone, fie el și un iPhone mai vechi.

Din pricina faptului că abilitățile foto ale telefoanelor Apple par să fie argumentul principal pentru a achiziționa acest aparate, voi insera și câteva imagini în articol realizate cu iPhone 11 Pro Max care nu au fost editate, ca să-ți formezi propria opinie vizavi de ce este capabil.

De ce să nu cumperi iPhone 11 Pro Max sau iPhone 11 Pro

IMG_3572 iPhone 11 Pro max

1. Prețul pentru un iPhone 11 Pro sau Pro Max este absurd de ridicat. Nu este vorba de faptul că face sau nu face ceva de acei bani, ci de faptul că nu este normal care cel mai ieftin iPhone 11 Pro să coste 5.700 lei, iar cel mai scum iPhone 11 Pro Max să ajungă până la 8.200 lei. Indiferent cât de spectaculoase sunt pozele, cât ține bateria sau cât de bine rezistă la trânte, sunt telefoane mai ieftine care, în proporție de 90-95% fac același lucru la jumătate sau o treime din bani.

IMG_3571 iPhone 11 Pro Max

2. Lipsa conectivității 5G nu este relevantă pentru majoritatea cumpărătorilor de smartphone și nici nu ar trebui să fie, dar când dai 1.200 – 1.500 de euro pe un telefon, te aștepți să aibă cele mai noi tehnologii pe partea de conectivitate, iar la Apple nu este cazul. Rețelele 5G sunt la început, dar vor deveni standard în industrie și foarte răspândite înainte să simți tu nevoia să-ți schimbi telefonul, iar acest detaliu nu este ok, mai ales când îl raportezi la preț.

În plus, Samsung are deja două telefoane cu 5G, deci se poate.

IMG_3580 iPhone 11 Pro Max

3. Designul desprins din 2017 cu un minus semnificativ este o descurajare maximă. Cu excepția unor culori ghidușe, Apple îți oferă un iPhone X de acum doi ani cu un procesor mai rapid și camere mai bune, poate un nivel mai bun de anduranță. În mod realist însă, departamentul de design al companiei putea foarte bine să fie în concediu în toată această perioadă.

Nu de alta, dar pătratul cu trei camere pe care îți sprijini telefonul de fiecare dată când ți-l pui pe masă nu pare să fi necesitat un efort inteliectual teribil.

IMG_3583 iPhone 11 Pro max

4. Cuvântul Pro din titlu nu are ce căuta acolo, mai ales dacă te uiți la ce oferă concurența la bani mai puțini. Întețeleg că sună atractiv sufixul Pro, dar în momentul în care l-au introdus la iPad-uri, a transformat acele tablete în laptopuri care funcționează cu un stilus, un monitor extern sau un hard disk pe USB C.

Aceste particularități nu sunt valabile la iPhone 11 Pro sau iPhone 11 Pro Max, dar prețul de achiziție este mai mare decât tabletele mai sus menționate. Măcar dacă te-ai fi bucurat de posibilitatea de a putea rula două aplicații pe un singur ecran ca la Galaxy Note.

IMG_3450

5. Modul portret la iPhone 11 Pro Max nu ține loc de un DSLR și nici nu cred că o va face pe parcursul vieții mele. La fel ca la iPhone X de acum doi ani, confundă culoarea predominantă a unui pahar cu fundalul și te trezești cu un rezultat precum cel de mai sus.

Astfel de fotografii sunt inadmisibile în cazul unui telefon de aproape două mii de euro. Îmi dau seama că acesta este un caz particular de captură, dar nu ai cum să fii împăcat cu asta.

De ce să-ți cumperi Pro sau Pro Max

IMG_3457 iPhone 11 Pro Max

1. Fotografiile pe întuneric beznă cu iPhone 11 Pro Max, cum este cea de deasupra m-a lăsat cu gura căscat. Algoritmii de inteligență artificială, combinați cu expuneri de lungă durată și expuneri succesive fac o treabă fantastică și rezolvă poate cel mai mare handicap pe care l-au avut iPhone-urile în fața concurenței.

IMG_3632

2. Deși insist tot pe partea de foto, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max fac niște fotografii spectaculoase în majoritatea circumstanțelor, iar modul portret este impresionant de cele mai multe ori. După cum se poate vedea în captura de mai sus, separația de fundal este realizată impecabil, iar încețoșarea pare desprinsă dintr-un DSLR.

IMG_3490 iPhone 11 Pro Max

3. Autonomia bateriei este o binecuvântare în 2019. Nu am mai interacționat de 10 ani cu un telefon pe care să nu vreau să-l încarc după masa sau seara, iar dacă mă chinui puțin, iPhone 11 Pro Max mă ține două zile departe de priză. Bateria este cea mai mare sursă de stres pentru utilizatorii de terminale inteligente.

Apple a făcut o treabă minunată din acest punct de vedere. Nu te mai uiți la un clip de YouTube panicat în timp ce îți verifici constant procentajul bateriei.

IMG_3687 iPhone 11 Pro Max

4. iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max au cele mai bune ecrane pe care le-am văzut pe un smartphone, iar experiența audio oferită este fără egal. În contextul în care petreci jumătate de zi cu ochii în telefon și se întâmplă de multe ori să te uiți la un film mai lung pe smartphone, este o bucurie teribilă să-l vezi și să-l auzi.

Ca referință, acesta nu este doar un OLED produs de Samsung certificat HDR pentru conținut spectaculos pe Netflix. În schimb, a trecut prin procesul de optimizare de la Apple pentru a deveni un Pro Display XDR, aceeași tehnologie de calibrare pe care gigantul din Cupertino un pune în monitoarele sale 6K pe care le comercializează cu 5.000 de dolari.

iPhone 11 Pro max

5. Implementarea celor trei camere pe partea de foto și video este foarte bună. Tranziția de la un câmp vizual standard la wide sau telephoto este realizată lin, indiferent dacă este vorba de foto sau video. Nu sunt un fan al filmărilor cu telefon. Am făcut câteva experimente la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar nivelul de detalii te lasă cu gura căscată, mai ales dacă vezi conținutul necomprimat pe un OLED de dimensiuni generoase.

Ajută mult și stabilizarea optică de imagine care reduce nevoia de măiestrie deosebită la imortalizat cadre statice sau în mișcare. Faptul că poți să editezi clipurile după ce le-ai filmat cu aceleași instrumente pe care le folosești la poze, direct din galerie, este un bonus.

Sursa:  PLAYTECH.ro

Total
0
Shares
 
Total
0
Share