Expert economic: Decizia de modificare a Codului Muncii este o propunere cu iz “sovietico-birocratic” fără raționamente

Expertul economic Sergiu Gaibu, a comentat decizia Guvernului de a modifia peste 30 de articole din actualul Cod al Muncii. În viziunea acestuia, este o decizie birocratică de tip sovietică, fără raționalitate. Gaibu nu exclude că este intenția vreunei companii, care a reușit să ajungă la ușa Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Sergiu Gaibu spune că această intenție este nimic altceva decât instituirea unui consum de resurse inutil atât ale privatului, cât și ale autorităților guvernamentale. Acesta spune că raportarea lunară pe fiecare angajat a impozitelor și contribuțiilor obligatorii, inclusiv înregistrarea lor în registre electronice este suficientă și nu este nevoie de instituirea unui registru electronic pentru contractele individuale de muncă.

Expertul se întreabă, de ce sunt consumate resursele limitate ale bugetului și timpul angajatorilor cu astfel e “idioțenii”. Gaibu a calificat această decizie ca fiind cu iz sovietico-birocratic fără raționalitate. Dar nu exlude că este vreo companie IT care a lobat acest registru pentru a “câștiga” ulterior o licitație organizată la minister.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share