Economic

Expert economic: În Moldova, prețul angro la carburanți este mai mare chiar decât în Ucraina, unde este război

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prețul angro la carburanți, în Republica Moldova, este mai mare chiar și decât în Ucraina, unde în prezent este război. Despre aceasta expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a declarat în cadrul emisiunii live.

”În realitate, în prezent în Republica Moldova doar trei companii real procură carburanți din România, în rest, procură prin intermediari, și dacă ați văzut majorare de prețuri trebuie să știți, că prețul angro care este în Republica Moldova este mai mare ca în România, ca în Georgia, Ucraina, unde este război. Cea mai plăcută piață pentru marele companii este Republica Moldova. Am creat un sistem prin care real nimeni nu poate face achiziții directe”, a declarat expertul.

Ioniță consideră că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trebuie să verifice situația creată pe piața petrolieră din țara noastră.

”Unde a dispărut motorina, s-a creat un agiotaj artificial. SIS nu vrea să afle ce s-a întâmplat? Cine a gestionat acest lucru că s-a băgat motorină cu 29 de lei litru?”, se întreabă expertul.

loading...

Comments are closed.