Alte știri

Expert: Este nevoie de un Guvern stabil pentru a fi continuate proiectele începute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sociologul Ian Lisnevschi susține că un scrutin anticipat va stopa orice finanțare de la partenerii externi. Potrivit lui, este nevoie de un Guvern stabil pentru a fi continuate proiectele începute. „În condițiile acestea, orice situație periculoasă și grea este posibil de a fi rezolvată”, susține sociologul. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Tema zilei” de la postul TV Canal2, transmite IPN.

Potrivit lui, alegerile parlamentare au avut loc în baza circumscripțiilor uninominale și deputații care au fost aleși pe aceste circumscripții sunt responsabili în fața cetățenilor din acele regiuni. „Socialiștii și blocul ACUM trebuie să se gândească ce este mai presus: valorile cetățenilor care au votat pentru ei sau orgoliile și pozițiile de post în stat ale liderilor”, spune Ian Lisnevschi.

În opinia sociologului, dezamăgirea într-un partid pro-european duce și spre o dezamăgire în vector. Ian Lisnevschi consideră oportună o coaliție largă între deputații care își doresc dezvoltarea țării și care se pronunță pentru păstrarea vectorului pro-european al țării.

Jurnalistul Ștefan Secăreanu spune că discuțiile care au durat atât timp între Igor Dodon și blocul ACUM au creat acest impas politic în care se află țara. Jurnalistul îl consideră pe Igor Dodon drept reprezentantul Rusiei în Republica Moldova și consideră regretabil faptul că șeful statului s-a pomenit cu un rol esențial în aceste circumstanțe. „Eu cred că anume Dodon ar fi trebuit să fie exclus din acest joc și ar fi trebuit să se facă tot posibilul să se găsească soluția negocierilor dintre PDM și ACUM ca să poată fi creată această majoritate foarte importantă pentru Republica Moldova și pentru a exclude varianta alegerilor anticipate”, spune Ștefan Secăreanu.

În opinia lui, niște oameni politici responsabili ar putea face tot posibilul ca să evite alegerile anticipate. Jurnalistul consideră că un scrutin anticipat este cea mai proastă variantă pentru Republica Moldova și țara va fi izolată, dacă va merge pe această cale.

loading...

Comments are closed.