Politică

Expert: Ministerul de externe din Rusia adresează zeci de mesaje diferitor țări zilnic! Nu este nimic grav

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nicu Popescu, analist principal la Institutul UE pentru Studii de Securitate, a oferit un interviu pentru Radio Europa Liberă.  În cadrul acestuia, expertul a vorbit despre Republica Moldova și campania electorală din țara noastră, în special axându-se pe figura lui Igor Dodon și a mesajelor venite din extern.

Expertul a spus că zeci de mesaje, la diferite adrese sunt spuse zilnic de către Ministerul de Externe a Rusiei, și acest lucru nu înseamnă că există o atitudine deosebită la adresa țării noastre, aceste mesaje fiind un lucru obișnuit pentru instituțiile de acest gen.

„Deci, ei fac aceleași declarații astăzi și despre Venezuela, și despre Macedonia, și despre Grecia. Deci, zilnic Ministerul de Externe rus și factorii de decizie fac astfel de declarații în care peste tot și orice se întâmplă în lume este văzut prin prisma unor State Unite agresive și ostile.” a declarat Popescu în interviul său.

Analistul afirmă că Ministerul Rus de Externe produce 10,15,20 de astfel de declarații pe zi, s-a ajuns acum că Republica Moldova, aflată într-o perioadă de criză, a ajuns pe harta declarațiilor destul de neprietenoase și agresive din partea Rusiei. „În fond, dacă ne uităm un pic în plan global, astfel de declarații sunt rezultatul zilnic al funcționării Departamentului de presă al Ministerului de Externe rus”

Nicu Popescu recunoaște că nimic pozitiv în astfel de declarații nu este, dar cu toate acestea, toată lumea s-a obișnuit și le ia cu o anumită doză de scepticism.

loading...

Comments are closed.