Teza că numărul mare al polițiștilor la manifestațiile publice provoacă protestatarii nu este corectă, ba dimpotrivă, acest lucru asigură desfășurarea pașnică a manifestațiilor. Declarația a fost făcută de membrul prezidiului Asociației veteranilor și pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Cebotari, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.
Mihai Cebotari susține că se întâmplă situații când polițiștii sunt agresați. Potrivit lui, nimeni nu este împotrivă ca fiecare să-și expună părerea și să-și apere drepturile, dar toate lucrurile se fac în mod legal, în mod pașnic. „Este foarte dureros că atunci când cei care sunt chemați să asigure ordinea publică și securitatea manifestanților sunt bruscați și loviți”, afirmă Mihai Cebotari. În opinia lui, la asemenea situații se ajunge din lipsă educației civice și a culturii de desfășurare a protestelor.
Președintele Sindicatului „Demnitate”, Mihail Lașcu, polițiștii la asemenea manifestații sunt în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu toate competențele atât de menținere a ordinii publice, cât și de aplicare a forței fizice pentru curmarea nelegiuirilor care sunt admise în cadrul protestelor. „Noi am făcut un apel către organele competente de a documenta în modul stabilit și de a trage la răspundere toate persoanele care au admis ultragierea colaboratorului de poliție”, spune Mihail Lașcu.
Miercuri, 27 iunie, în cadrul unei conferințe de presă veteranii organelor de interne și ai războiului de la Nistru din 1992 au îndemnat oamenii care participă la proteste să dea dovadă de cultură și să manifeste respect față de oamenii legii care asigură securitatea și ordinea publică în timpul evenimentelor stradale.