Economic

Expert sau troll? Sergiu Tofilat spunea în 2018 că prețul la gaz trebuie micșorat cu 30%. Acum spune că prețul la gaz trebuia majorat în 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Tofilat, un activist care se prezintă ca expert în energetică, fiind vizibil în special la TV8, s-a pomenit într-o situație când se autocontrazice. În 2018 el spunea că prețul la gaze naturale în Republica Moldova trebuia micșorat cu 30 la sută, iar astăzi a scris pe facebook că de fapt în 2018 prețul la gaze trebuia majorat, însă fostul guvern condus de Pavel Filip a refuzat să facă acest lucru.

Este evident că schimbarea radicală a opiniei domnului Tofilat coincide cu schimbarea partidelor de la guvernare. Ori, când era PDM la putere Tofilat zice că prețul la gaz trebuie MICȘORAT, iar când a venit alianța ACUM-PSRM el spune că prețul la gaz trebuie MAJORAT. Declarațiile sale privitor la același subiect la mai puțin de un an distanță una de alta se bat cap în cap.

Situația este similară și cu partidele PAS și Platforma DA. Cînd erau în opoziție Năstase și Maia Sandu organizau proteste la ANRE și cereau micșorarea prețului la gaze, ACUM când sunt la putere deja sunt gata să majoreze aceste prețuri venind cu tot felul de explicații banale. Cert este că în curând tarifele la gazele naturale, dar și la energia electrică!, vor fi mai mari – despre acest lucru a avertizat recent și noul ministrul al Economiei, Vadim Brînzan.

Mai jos vedeți declarația lui Tofilat (expert sau troll?) din ianuarie 2018 (sursa Agora) și declarația sa (sursa facebook) de astăzi, 3 iulie 2019.

loading...

Comments are closed.