Expert: Scopul blocului ACUM este de a crea o criză politică și economică în Republica Moldova

maia sandu si andrei nastase, proteste violente, protest contra scumpirii carburantilor, protestatari pasnici, proteste chisinau, proteste pman

Speculații, lipsă de cultură politică şi limbaj obscen. Prin asta s-a remarcat blocul politic “ACUM” în cele 3 luni care au trecut de la alegerile parlamentare din 24 februarie. În aceste condiţii, binomul PAS-PPDA a pierdut deja o parte a electoratului. Este opinia invitaţilor de aseară ai emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV.

Directorul unei companii de consultanţă, Ian Lisnevschi, consideră că deputaţii blocului “ACUM” încearcă să obţină dividende politice din incertitudinea creată după alegerile parlamentare, transmite Publika.md

“Scopul blocului “ACUM” este de a crea criză economică, criză politică, pentru că altfel ei nu se vor putea afla în opoziţia. Ei văd că au pierdut deja o parte din dividendele politice şi înţeleg că peste patru ani vor fi uitaţi de electorat. Cu cât mai mult va dura criza, cu atât mai bine va fi pentru blocul “ACUM”. Ei nu pot să spună asta direct, pentru că electoratul va fi şocat”, a menţionat Ian Lisnevschi.

Activistul civic Mihail Bagas consideră că blocul “ACUM” nu a propus până în prezent nicio soluţie reală pentru problemele din ţara.

“Deputaţii blocului “ACUM” au organizat un miting, în speranţă că vor fi auziţi de deputaţi. Cum să explicăm asta unui cetăţean de rând? Nu am văzut niciun plan de acţiuni, ce au de gând să facă mai departe. Blocul “ACUM” revine la ceea ce le este specific, la speculaţii”, a declarat Mihail Bagas.

Invitaţii emisiunii au condamnat comportamentul agresiv al liderului PPDA, Andrei Năstase, faţă de jurnaliştii incomozi.

“Liderul unui partid trebuie să ştie să lucreze cu toată presă, nu doar cu cea care îl simpatizează. Aici este vorba despre cultura politică. Am vrea ca opoziţia de la noi să fie educată, care ar putea să critice guvernarea cu argumente”, a precizat Ian Lisnevschi.

Săptămâna trecută, sute de oameni au protestat în centrul Capitalei şi au cerut socoteală Blocului “ACUM” pentru criza politică din ţară. Acţiunile tinerilor l-au enervat pe liderul PPDA, Andrei Năstase, care manifesta alături de Maia Sandu, în fața Guvernului. Avocatul oligarhilor Ţopa i-a numit pe protestatari “imbecili”.

Total
0
Shares
Total
0
Share