Alte știri

Experți: Criza provocată de coronavirus ar putea determina tot mai mulți moldoveni de peste hotare să își cumpere imobile în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mii de moldoveni au revenit în Republica Moldova odată cu declararea la nivel global a pandemiei de coronavirus.

Moldovenii din diferite colțuri ale lumii se grăbesc încă să ajungă acasă. O parte dintre ei, prognozează experții, ar putea rămâne în Republica Moldova. Expertul în domeniu imobiliar Oleg Luchian a declarat într-un interviu pentru Sputnik Modova, că deja sunt persoane revenite în țară care apelează la agențiile imobiliare în interesul de a-și achiziționa o locuință acasă.

”Vreau să vă dau un exemplu, am fost telefonat de un client proaspăt revenit din UE, care s-a interesat să cumpere un imobil în Moldova, chiar dacă are o locuință peste hotare. Cel mai probabil, mulți conaționali de-ai noștri vor dori să aibă o locuință paralel, adică și în înafara țării, dar și înRepublica Moldova” spune Oleg Luchian.

Și economistul Roman Chircă admite un astfel de scenariu. Expertul menționază că în momentul în care în UE criza se va acutiza, atunci moldovenii își vor revizui prioritățile în ceea ce ține de domiciul permanent.

”În momentul în care criza în Europa se va acutiza, zeci de mii de moldoveni vor decide să se restabilească în Republica Moldova și, respectiv, vor purcede la achiziționarea imobilelor”, a declarat Roman Chircă.

Sursa: sputnik.md

Citește și: ONU: Pandemia de COVID-19 va duce la sărăcirea a jumătate de miliard de oameni

loading...

Comments are closed.