Politică

Experții Maiei Sandu sunt incompetenți? CSS cere APP-lui să caute soluții pentru situația critică de la CFM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși și-a angajat o duzină de experți și consilieri prezidențiali, Maia Sandu nu are soluții pentru situația critică de la Calea Ferată a Moldovei, iar la ședința de astăzi a CSS, care a avut loc la Președinție, s-a cerut ca Agenția Proprietății Publice să elaboreze și să prezinte, în termen de zece zile, un plan operativ pentru remedierea situației la întreprindere, care să prevadă inclusiv acțiuni de reeșalonare a datoriilor și prioritizarea plăților salariilor.

La aceeași ședință, CSS a mai cerut Guvernului să identifice în regim de urgență surse pentru plata salariilor angajaților CFM.

Președinția anunță că astăzi au fost aprobate și următoarele recomandări:

– Guvernul (APP) să suspende contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar al CFM, Adrian Onceanu, reieșind din performanța proastă și managementul defectuos din ultima perioadă.
– Agenția Proprietății Publice să organizeze un concurs transparent și corect pentru selectarea noului director general al CFM.
– CNA să se autosesizeze și să întreprindă măsurile necesare pentru investigarea activității fostei și actualei conduceri a CFM sub aspect de corupție; Procuratura Generală să accelereze urmărirea penală în cadrul dosarelor deschise pe aceste fraude.
– CFM să implementeze imediat recomandările Curții de Conturi făcute încă prin decizia din 17 decembrie 2020.

Amintim că în calitate de consilier al Maiei Sandu în domeniul economic a fost numit Veaceslav Negruță, condamnat anterior pentru dosarul privind despăgubirea lui Sandulache, fost membru al PLDM. Conform sentinței de condamnare, Negruță nu are dreptul să ocupe funcții publice până în 2023.

Deciziile CSS au titlu de recomandare.

RAPORT // În zece ani, CFM a fost delapidată de peste 1,5 miliarde de lei

loading...

Comments are closed.