Social

Explicația Ministerului Sănătății referitor la decesul unui bărbat din Hîncești: „Nu are nici o legătură cu vaccinarea”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul informațiilor apărute pe rețelele de socializare, privind decesul unui bărbat de 70 de ani din satul Horjești, raionul Hâncești, Ministerul Sănătății a precizat că într-adevar acel bărbat fusese anterior vaccinat contra coronavirusului, însă decesul său nu are nici o legătură cu vaccinarea. Acesta a decedat din cauza infarctului miocardic acut.

După o analiză preliminară, s-a constatat că nu există nicio legătură cauzală dintre administrarea vaccinului și decesul înregistrat.

Potrivit ministerului, în următoarele 24 de ore, după vaccinare, bărbatul nu a prezentat reacții adverse. Mai mult, într-o fiolă de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din același flacon, nu au prezentat careva evenimente adverse post-imunizare.

La fel, potrivit medicilor, pacientul se afla la evidența medicului de familie cu diagnoza: Hipertensiune arterială și regulat administra preparate hipertensive.

În urma autopsiei, s-a constat că persoana a decedat de infarct miocardic acut, având cicatricii mai vechi, care denotă faptul că, în trecut persoana a mai suferit un infarct miocardic.

În acest context, Ministerul Sănătății a făcut un apel către instituțiile media, ca să trateze cu maximă seriozitate orice subiect despre procesul de vaccinare și să nu difuzeze informații care nu sunt confirmate sau sunt în proces de examinare.

loading...

Comments are closed.