Externe

Explozia nucleară din Rusia, aduce noi pericole! S-au descoperit radiații extrem de periculoase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Se pare că pericolul radioactiv nu a dispărut definitiv nici la aproape trei săptămâni de la explozia nucleară din Rusia.

Agenţia de meteorologie din Rusia a anunţat că a detectat izotopi radioactivi în mostrele colectate din regiunea Arhanghelsk unde, la începutul lunii august, s-a produs un accident în cursul testării unei rachete. Meteorologii ruşi au detectat izotopi de stronţiu, bariu şi lantan, informează capital.ro

Agenţia de meteorologie a explicat că un nor radioactive de gaze inerte s-a format în urma dezintegrării izotopilor şi a cauzat creşterea bruscă şi de scurtă durată a nivelului de radiaţii înregistrată în zona oraşului Severodvinsk după accident.

Agenţia nucleară rusă Rosatom a recunoscut că cinci dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o explozie, care s-a produs în timpul testării unui motor de rachetă în Marea Albă, în Extremul Nord al Rusiei.

Explozia a provocat de asemenea o creştere scurtă a nivelului de radioactivitate într-un oraş din apropiere (Severodvinsk), ceea ce i-a determinat pe locuitori să se îngrămădească la farmacii după pastile de iod, utilizat pentru a reduce efectele expunerii la radiaţii.

Autorităţile ruse nu au dat nicio explicaţie oficială de ce explozia a declanşat creşterea radiaţiilor.

loading...

Comments are closed.