Externe

Explozie de comentarii după ce Euronews și-a pus cover la Facebook protestele de la București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Euronews English a ales să își seteze ca fotografie de copertă (coverphoto) o imagine de la protestul de sâmbătă seara din București.

Imaginea s-a viralizat imediat, iar la postarea respectivă au scris sute de români, dar și străini care îi felicita pe cei care au ieșit sâmbătă seara la proteste.

„Felicitări românilor. #NuCoruptiei #justie” si „Foarte bine, români. Albanezii ar trebui să se inspire de la voi”, sunt doar două dintre mesajele străinilor.

Imaginea a stârnit curiozitatea unor străini care au întrebat pe pagina de Facebook a Euronews English ce se întâmplă în România. O mulțime de români au explicat de ce au ieșit zecile de mii de oameni sâmbătă seara să protesteze.

Nu au lipsit nici comentariile critice la adresa gestului publicatiei. „Este foarte suspicios pentru mine că Euronews susține atât de mult aceste demonstratii”, a scris cineva din Ungaria, care susține că e posibil să existe un scop politic și care se întreabă dacă George Soros îi organizează pe protestatari. Comentariul său a primit zeci de răspunsuri. Unii dintre utilizatori îi răspundeau ironic, în timp ce alții îi cereau să nu mai dea vina pe Soros pentru orice. „Pisica mea a primit 1.000 de euro pentru că a facut ‘Miau, miau’ împotriva lui Dragnea”, a glumit cineva.

Printre comentariile critice sunt câteva scrise și de români, unii susținând că imaginile cu mulțimea adunată la Piața Universității sunt false.

Iată cum au arătat protestele de sâmbătă seara din București, din țară, dar și din diaspora.

sursa: ziare.com

loading...

Comments are closed.