Externe

Explozie la o fabrică de artificii din Turcia: cel puțin doi morți și zeci de răniți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin doi oameni au murit și peste 70 au fost răniți în urma unei explozii produse la o fabrică de artificii din nord-vestul Turciei. Potrivit autorităților, în momentul deflagrației, în fabrică se aflau între 150 și 200 de angajați.

Explozia s-a produs în cursul dimineții, în oraşul Hendek. Cauzele nu sunt cunoscute deocamdată, dar autoritățile au spus că este vorba despre un ,,accident industrial”.

Potrivit martorilor, o imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei. Suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri, localnicii crezând că este vorba despre un cutremur.

Intervenţia echipajelor de urgenţă este complicată de exploziile care continuă să se succeadă, relatează AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a trimis trei miniştri la faţa locului, fapt care arată îngrijorarea autorităţilor faţă de acest incident. În 2009 și 2014, în aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, soldate cu doi morţi şi 40 de răniţi.

loading...

Comments are closed.