Economic

Exporturile în Federația Rusă au crescut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Producătorii moldoveni continuă să-şi consolideze pozițiile pe piața Federației Ruse. Exporturile în această țară au crescut cu peste patru la sută, în perioada ianuarie-iulie, comparativ cu perioada similară a anului trecut şi s-au cifrat la peste 137 de milioane de dolari.

Federația Rusă este cea mai importantă piață pentru producătorii locali, spre care livrările sunt în creștere, în pofida crizei pandemice, arată datele Biroului Național de Statistică.
Potrivit statisticilor, piața rusă este a doua cea mai importantă destinație pentru mărfurile din Republica Moldova, după România.

Grație înțelegerilor dintre președinții Igor Dodon şi Vladimir Putin, mai multe categorii de produse din țara noastră sunt scutite de taxa vamală în Rusia, inclusiv legumele, fructele, conservele, vinurile, carnea şi semințele.

De asemenea, a fost extinsă de câteva ori lista companiilor autorizate să exporte produse agroalimentare pe piața rusă. În lunile ianuarie-iulie ale acestui an, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari, cu 13 la sută mai puțin, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

Victoriabank lansează Cash by Code – retragerea numerarului la bancomatele băncii fără prezența cardului, în doar câteva secunde

loading...

Comments are closed.