Alte știri

Expres sau clasice? Răspunsul șefului ANSP despre testele primite din Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe timp de pandemie, Federația Rusă a oferit R. Moldova un ajutor umanitar compus din 10 mii de teste pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus. Ambasadorul rus de la Chișinău anunța că acestea sunt „teste expres”, afirmație ce nu a fost contrazisă nici de minister, dar nici de Ambasada Federației Ruse. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicola Furtună, a declarat însă pentru Ziarul de Gardă că lucrurile nu stau tocmai așa cum au anunțat oficialii, și că testele sunt, de fapt, clasice.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Contactat de Ziarul de Gardă, directorul ANSP, Nicolae Furtună a comunicat că testele nu sunt rapide și că trebuia de confirmat această informație cu el.

„Voi ați luat la bază declarația ambasadorului Federației Ruse că sunt teste expres și pe urmă nu ați mai verificat cu mine. Testele nu sunt exprese, ci clasice”, a spus directorul ANSP.

Întrebat de ce trebuia de confirmat acest aspect cu el, Furtună a precizat că: „Persoanele sunt oficiale, dar aceste sunt aspecte tehnice”.

loading...

Comments are closed.