Social

Fă testul medical: 7 semne ale cancerului care te pot pune în gardă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

E trist că majoritatea oamenilor nu au suficientă putere pentru a sta departe de bolile moderne. Dar este mult mai ușor să previi decât să tratezi. Iar dacă ne-am ghida după anumite semne ale cancerului, probabil că numărul deceselor ar fi cu mult mai mic.

1. Un nodul dub piele
Corpul îl oferă în cazul cancerului mamar, la o autoexaminare prin palpare. Schimbările se produc în timp. Aşa că medicii recomanda o atenţie sporită în cazul femeilor. Care pot face acest test ridicând mâna şi îndoind antebraţul spre spate, în timp ce cu mâna cealaltă palpează sânul.
 
2. Mâncărime pe piele
Cancerul, în forme de debut, este tratat de organism ca o infecție bacteriană. Cu care organismul nostru se lupta până când cedează. Leucocitele se ocupă de anihilarea micro-organismelor. Din acest motiv, fluxul sanguin creşte în zona respectivă şi chiar se poate încălzi sau îşi poate schimba culoarea, provocând mâncărimi.
 
3. Răni care se vindecă greu
Dacă ai la nivelul pielii o zgârietură sau o rană al cărei proces de vindecare durează prea mult, poate ar trebui să vezi un medic pentru că sunt şanse mari că celulele tumorale să îţi fi invadat corpul. Pentru început, este recomandat un test de sânge.
 
4. Probleme la digestie sau pierderea poftei de mâncare
În cazul în care sistemul imunitar este slăbit, absorbţia nutrienților este aproape zero, deci corpul nu se mai hrăneşte corespunzător. De asemenea, pofta de mâncare scade în cazul înmulţirii celulelor canceroase în organism.
 
5. Schimbări la nivelul intestinului gros
Prezenţa sângelui în materiile fecale este un semnal de alarmă pentru cancerul de colon şi necesită investigaţie imediată.
 
6. Schimbări la nivelul urinei
Vezica urinară ar trebui să funcţioneze în mod normal. Orice schimbare legată de consistenţă, miros, culoare, prezenţa unei spume sau chiar a sângelui sunt semne ce trebuie discutate în cabinetul unui doctor, pentru că pot anunţa invadarea corpului cu celule canceroase.
 
7. Sângerarea în afară menstruaţiei
Sângerarea în afară ciclului menstrual nu este tocmai un semn de sănătate. Orice secreţie însoţită de sânge, fie că provine din uter sau din mamelon trebuie examinată atent.
loading...

Comments are closed.